baka baka cupkaka

Sladda in på Apoteket och hämta den här lilla boken från Leila. Kokos- och saffranscupcakes...Smarrigt värre!




Ruben



Här är förresten tomten. Ruben heter han.

Kola kola kola kola

Jag är ensam hemma, livsfarligt. Nu är jag nära en överdos av chokladkola. Resulterar i sin tur att jag blir sjukligt törstig. Måste ta tag i något så jag håller händerna sysselsatta med annat. Ska lätta upp i garderoben. Vi köpte en liten liten möbel till hallen på Village idag. En flätad pall med lock som går att öppna. Applåderar alla typer av smart förvaring! Klapp,klapp! Jag kankse ska fylla den med chokladkola, alternativt täckbyxor, mössor o vantar...

 


Dekoratjåååner

Nissarna har varit på stan idag.. två julklappsinköp och lite pynt till ljusstaken.




Ser du stjärnan?



Gick förbi bibliotekscaféet idag o tänkte.. förbannat snygga stjärnor. Vi hade redan köpt så jag kände ett litet stygn av besvikelse. När jag kom närmare fönstret inser jag till att det ÄR en sådan vi redan köpt, småsprang med nöjda steg till bilen för att få komma hem och fixa advent! I påsen i handen hade jag den största och dyraste tomten jag någonsin köpt.. 300 kronor. Han kommer på bild en annan dag! Är just nu nyklippt men osminkad så det blir det inte heller några bilder på. Hann även med tandläkaren idag, stygnen i munnen är väck och smärtan börja avta äntligen!

Hoppas ni får en mysig 1:a advent, det ska bli kallare så vi håller tummarna för stämningsfull snö!

Nöjd, nöjdare...

Kolla! Så här har det inte jäst sedan Palme dog - 86 och jag var hemma och bakade med mamma. Nu återstår ju att se hur det smakar. Men dom blev då snygg i alla fall ;-)


Bullbak



I ett minikök med en minifrys går det bara att göra en minideg av saffransbröd. Gjorde av 1/4 liter.. dvs 2,5 dl. Blev inga torrknorrar med russin i varje ände utan snurror med schmör o mandelmassa inuti. Det blev 20 st. Nu är det dags att grädda och vara på sin vakt eftersom ugnen är lite ojämn. Bränner jag dom så kommer jag kasta dom ut genom fönstret.. långt. Kanske ända till huset på andra sidan staketet. Av tomten önskar jag mig ett bautakök, med en bautafrys så att jag kan göra bautadegar och inte behöva jobba på höjden som jag måste göra med plåten här!

Godmorning

Ja men titta att solen tittade fram idag. Wonderful! På en stund blir det gröt av risagryn och leverpastejmackor med saltgurka! Sen på stan och hitta den finaste julstjärnan till vardagsrummet o lite annat pyssel. Ska springa till duschen nu, jalla jalla.


Ät oss

.. tack gärna!



Angående vädret

Är det någon som är på bra humör i det här förbannade skitvädret? Verkar som att solen kanske ska titta fram imorgon, tack för det i såna fall för det här är så deprimerande att det enda man vill göra är att lägga sig ner på golvet o gapa!

Trevlig helg....





...skulle inte tro det med den här ansiktsformen. Skit!

Volvo

Fastän jag äter soppa med sugrör och inte kan göra några större skrattrörelser är jag så jävla glad idag. Det är äntligen klart...Volvos montering blir kvar i Umeå!!

Ute



Just nu känns det och ser ut som att jag har gått en match mot Paolo Roberto. Men nu är i alla fall en av visdomens tänder ute. Just nu känner jag mig inte så smart eftersom jag är bedövad i halva huvudet. Gör inte så mycket kan jag tycka. Jag ser helt slaktad ut i munnen. Tandläkaren, Raymond, var kanonbra. Fick hans mobilnummer och kunde ringa när som helst om jag undrade över något. Schysst. Stygnen tar han bort nästa fredag. Nu är jag hundrig som en varg men tyvärr får jag inte äta något ännu. Sen blir det mycket troligt flytande och mjuk föda!

sex på tv 6

Nu sitter jag och ser på dyngprogrammet Paradise Hotel. Säkert blir det något täcke som guppar ikväll oxå.. att man vill vara med, jag fattar inte...

Bad hair



Håret börjar kräva... en färgning i alla fall. Kanske klippa ur oxå. Men först ska jag operera ut den förbannade tanden. Skulle kosta kring 2000 kr. För smärta?! Inte klokt...

Söndag

En riktig kojdag idag. Vi sov till kvart i ett, KVART I ETT!! jag tror aldrig jag har sovit så länge någonsin. Sen att det har regnat har ju inte hjälpt till att pigga upp. Nu ikväll kom det sällsynta söndagsrycket. Har gjort en paj så det finns matlådor måndag, tisdag. Tackar jag mig själv för imorgonkväll. Ett förbaskat bra pajrecept ska ni få här, jag har fått det av Carina, min matguru på jobbet!

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 gram smör
2 msk vatten

Ugnen på 225 grader, nagga med gaffel, förgrädda 10 minuter. Sist fyllde vi med tacofärs idag blev det med svamp, bacon och äggstanning. Grädda sen efter behov. Nu måste jag rusa för det börjar lukta bränt här, verkar klart... 25 minuter verkar vara lagom för äggstanningen. Tjipp


Radioskugga

Robbie Williams weekend på Rix... blir då ingen radio för mig i helgen.

Fredag den 13.e

HALLÅ! Imorgon är det fredag den 13:e. Vad kommer det av att just det är en otursdagar? Jag har då otur alla dagar. Kan det vara medfött? Jag måste fråga mamma. Imorgon är det iaf helg så det får vara vilket datum det vill. Jag kommer att ha mina svärföräldrar på middag. Det kommer inte att stå light efter rätterna på menyn och inte heller GI före! Och när vi ändå pratar mat så har coop tortillas och tacosåser på halva priset. Rena rean. Håller till februario 2010. Billi billi

Lurar



Jamen dom här är ju fantastiska om man håller på titta på tv och måste springa iväg och göra nått. Ikväll var det lyxfällan och jag trodde jag skulle ha bakat klart. Hardly, nått gick snett med barfotaErnsts havrekex i senaste amelia tidningen. Den fantastiska matberedaren var inte så fantastisk till den degen...

Clas Ohlson is the shit

... verkligen! En leksaksaffär för vuxna. Har köpt ena riktigt bra grejer på sistone. Ett axplock...

 Matberedaren...

  Hårtorken...

 och ett vikbart bakbord till köket utan ytor!




Ryggläge



Glamorösare än så här är man inte en onsdagkväll när man har jobbat 8-20. När man sedan ännu en gång blir påmind om att låsspray inte fyller någon funktion inuti bilen eller hemma i städskåpet när man ska  låsa upp sin bil för hemfärd, blir man rätt så plump. Nu har vi bäddat upp o ner i sängen för att titta in bonde söker fru på Tv4 play. Roger lär knappast prata ihjäl någon ikväll heller...


I gotta feeling

Har inte höjt volymen för Black Eyed Peas sen Hey mama men nu...




men nu måste jag nog nöta Winnerbäck, karln kommer ju snart hit. Bara bandet repat sig från den förbannade influensan.

Nytt kalendarium



Det måste ju gå att hålla bättre ordning med en kalender som är spaltad åt det här hållet. Jag hoppas det ialla fall. Även mycket nöjd med rutan på sidan där man kan kludda ner kom ihåg för veckan. Kalendern kallas för business. Inte för att jag gör så mycket business jag, ligger mest i sängen och degar. Får inte börja använda den förrän den 30 nov som ni ser. Undrar hur mycket jag har hunnit glömma innan dess?!


I ugnen



Det pågår en pannkaka i ugnen...Har varit problematiskt kring pannkaksbaket tidigare.. kompakt, degig och aldrig klar skulle jag kunna sammafatta det. Idag verkar det bli annorlunda. Mindre mjöl, mindre mjölk men lika många ägg. Strax klar!

Ferraris



Nu har jag fått dille på dom här vrålåken. Men så sjukt goda...


All inclusive



Glöggmuggar med tillhörande sked. 35 kr/st på Indiska. Vi värmer lite mandaringlögg ikväll... med tillhörande pepparkaka.

Han vinner

Fredagkväll är lika med Idol. Tove är ju sötast men Erik är ju sjukt bra!!. Man kan ju spara sin röster till finalen. Ikväll åker Eddie... du var överlägset sämst, tyvärr. Nu sjunger dom igen. Det finns inte en tvekan i Eriks röst. Herregud så bra.

Ps. Ödsla inte pengar på Sourcreme & Bearnaisesås chipsen. Smakar bara sourcreme.


Trams

Idag ringde det från Radiotjänst. Dom sa att jag inte hade betalt tv-avgift. Nä sa jag, för jag har flyttat ihop vilket jag uppgav när jag ringde och avanmälde. Berättade var och vem jag hade flyttat ihop med och fick till svar...

- Ni verkar inte vara bokförda på samma adress...
- Nähä sa jag.. och vart är jag skriven då?
- Ja han verkar vara bokförd på bottenvåningen och du en trappa upp...
- Ja det är en halvtrappa sa jag
- Ja men ni är ändå skriva på olika adresser...

Jag sa precis som jag tänkte... att jag tyckte det var trams.

Samtalet slutatde med att hon tackade för att vi betalade tv-avgift...

Vad är problemet med detta företag eller vad det nu är? Lägg det på skatten så att den då kan användas till något som vi alla utnyttjar! Irri!!!

Snö?

Umeå verkar bli utan snö i vinter. Nu längtar man efter den och sen bannar man den. Så tänk om den kunde komma lite tidigare och därmed försvinna tidigare?! Hur som...3 och en halv vecka kvar till 1:a advent. Mys o lussebullar, ja tack! Ikväll dricker vi julmust.


Uppföljning

Men fy vilket hemskt program. Man blir snart generad över TV-tablån. Missade navy CIS gjorde jag oxå. Imorgon är det iaf Bonde söker fru. Få se om Roger ska nafsa någon i ansiktet. Haha. Nu går jag o knoppar. Go natt.


Tittarstorm

Kanal 5 hade visst många tittare igår. Ullared?! Jag trodde det var ett skämt. Har kollat runt lite. Måste försöka kolla in det här programmet i efterhand. Läste om en familj som bodde där i två veckor och handlade för hela året. Notan slutade på 50 00 kr. Hur faen kan man planera så lång i förväg?


Måndagsrush

Ute är det höststorm eller nått. Det är 6+grader och svart som synden. Man är ju rädd man ska köra på nått, ljuset från billyktorna liksom bara sugs upp i intet. Här inne har det oxå farit fram en slags storm. Närmare bestämt jag. Vi har flängt runt och varit på trevligheter hela helgen så jag har inte hunnit packa upp Boden eller tagit reda på tvätten o alla tråkiga pappershögar. Dammsugaren har vilat länge vilket har lett till oron att till och med det friskaste kan utveckla astma. Nu är det dammsugat, diskat, struket, vikt, renbäddat, och plockat. Lättnad! Nu ska jag bara förbereda morgonmötet på jobbet imorgon sen go fika. Vi firar namnsdag idag!


Fika



Tre skelögda grodor och en pumpabakelse serverades till kaffet igår!

hålet

När det här hålet hände har jag ingen aning om men pizzan var god i allla fall!


RSS 2.0