Ful mat & Fin dricka



Sommarens samvetslösa matintag fortsätter...

S...



Sol
Sommar
"S"ykeltur
Strömpilen
Stor Latte
Så nöjd

Väntetid



Det här var förbanne mig den längsta minuten i mitt liv... å vad gör den när det är klart, när trumman liksom går ett halv varv, stannar.... vänder tillbaka osv....???

The end

Nu är det slut på friden. Imorgon är det tillbaka till jobbet. Sammanfattningsvis... första veckan var toppen, sol o fint här hemma. Andra veckan var en katastof. Det regnade floder. Som att någon öppnat kranen. Tredje veckan i Turkiet var avgörande för sol och värmebehovet. Trodde stundvis att vi landat på solen, för så varmt var det. Hos mamma o pappa får man softa, äta och vila upp sig och känna på total tystnad när man ska sova. Sofie o Hasse har varit uppe och hade tyvärr även denna gång bokat returbiljett till Malmö. Avslutade ledigheten med att fira Tobias födelsedag ute i Norrmjöle och sen partyparty igår! Rex går an på sommaren måste jag säga. Resultatet av semestern är en kosthållning som skulle få Anna Skipper att darra. Men som jag sa innan så på ledigheten får man äta vad man vill när man vill. Ska avsluta kvällen med rester från igår, prinsesstårta, jordgubbar från Täfteå och några perfekta ostkrokar uppblandat med lite dillchips. Nu när hösten kommer så kommer jag bara att leva på naturens skörd...Barkbröd och rårörda lingon!

Mvh Svampen


Rattfylla

Man blir ju rent skitförbannad när man läser på VK. Hur jävla svårt är det att förstå att man inte kör onykter? Den som sitter bakom ratten får väl skylla sig själv om han eller hon mister sitt eget liv men äventyra inte andras. Idioter.

Ute vått, inne torrt

Idag är det en kojdag. Det har regnat sen, ja då sen jag vaknade imorse klockan åtta och det håller fortfarande i sig. Vi är hemma hos mamma o pappa. Det är 13.7 grader. Ungefär 25 grader kallare än vad vi hade i Turkiet den här dagen för en vecka sen. Men vi har trevligt ändå! Pojkarna fick mersmak av fisket igår och väntar invrigt på att det ska sluta regna. Internet fungerar igen om än långsamt så, Hurra!! Nu ska jag gå och sortera bilder på min egen dator och säkra upp dom på externa hårddisken. Jag vet att ni har fått konstiga meddelanden på msn från mig, det är väl nån virussjukdom så det är dags att datorn får sig en upprensning. Åter stan onsdagkväll.

Bye

Digitalt vykort

... ni får inga vykort i brevlådan, endast ett till mormor, om jag kommer ihåg att lägga det på lådan!

Vikteknik

... Och en annan kan inte ens vika en servett!! Idag har det varit om möjligt ännu varmare. Det är absolut omöjligt att gå i sanden utan skor! Nu sitter vi i skuggan på balkongen,jag ska krossa i yatzy och dricka fanta citron. Bye

Lättsamt

här i Turkiet gäller följande... Smörj in dig i solskyddsfaktor, drick allt vatten du kan,lyssna på böneutrop fem gånger om dagen, köp en luftmadrass så du kan paddla på vattnet, spela strandtennis så att din solbränna blir jämn och fin, akta dig för äckliga katter, parera eller pruta, utnyttja happy hour. Mycket att göra men ack så lättsamt!

Hej då

Nu börjar vi dra oss ner mot Arlanda. Flyget går imorgon kl 10.00. Jag längtar overkligt mycket. Hinner undan med nöd o näppe innan jag börjar mögla i det här regnet!. Jag hoppas det blir bättre här hemma också. För allas välbefinnande.
Hoppas kunna  uppdatera där nerifrån :-)

Kram

Ljuspunkter i regnet



Hälsat på en av mina favoritfamiljer idag och fått träffa den här lilla mysan. Hennes storebror läste på om hyllbeslag och borrmaskiner i Classes katalogen, en katalog som roar både stora och små, även min far!



Nä nu åter till packningen...


Vardagsjeans



Av dom här jeansen får jag den plattaste rumpan du kan tänka dig, men nu far jag på stan i dom i alla fall för dom är jävlar så sköna! Sen kaffepaus i gula villan hos Lill-Elsa.


Nya pannkakor



Jag såg minsann lite blått på himlen när jag vaknade. 13. 4 grader står kvicksilvret på. Kanske ska våga sig ut på en morgonpromenad. Middagen är iaf klar. Gjorde precis ett nytt försök inom familjen pannkaka. Gick bara bra. Gräddade ett par på spisen och fyllde dem med köttfärssåsen som blev kvar i måndags. Ikväll lägger jag ost på, in med dem i ugnen och gratinerar!


Pannkaka



Jag vet nu varför det egentligen kallas pannkaka. Det som skulle bli den enklaste middagen på länge blev  något helt annat. Degig blev den. Försökte göra en felsökning på problemet och misstänker att man bör använda annan mjölk än lättmjölk. Men efter många jävla om och men så stod tillslut maten på bordet, och med hemmagjord jordgubbssylt, vispad grädde och ljus så blev det ganska så mysigt ändå.

Annars har det idag varit en dag då Michael Jackson begravs, jag har tvättat, till och med sånt som legat länge o väntat på handtvätt, regnet har formligen öst ner och demolerat stora delar av Västerbotten, och till och med en sån som jag har haft lockigt hår.

Nu ska jag se vad som händer på skansen. Hör redan nu att fler än jag borde fäkta emot när dom får mikrofonen för nära munnen...

Simma lugnt!

Om vädergarantier...



Förra veckan var det som det ska vara. I veckan är det som det brukar vara. Idag är det 8,8 grader och det regnar för fullt.
Jag hoppas verkligen för allas välbefinnade att det vänder snarast annars kommer vi snart måsta gå in och strida för vädergaranti på semestern.



Här ser ni Turkiet...Där kommer jag att ta nya bilder nästa vecka. Vi landar på lördag. Där kan man nästan säga att dom har sol-och värmegaranti. Det ska bli fantastiskt skönt. Jag längtar!

Överblick


En bit på väg att få ordning bland mina smycken! En praktisk låda från ikea. Dom små skiljeväggarna kan man flytta runt som man vill. Dom små påsarna man får när man köper smycket är toppen för att undvika trassel . Borde inte vara så svåra att sy ihop själv med några stygn. Väntar med spänning på hur länge den här ordningen ska hålla i sig...


Allt går


Mobilsurfing i Sundsvall

Premiär för att blogga via mobilen. Tur att det är gratis eftersom jag får knappa febrilt likt man gör när man skriver sms med T9! Är i sundsvall och vilar just nu på hotellet. Gatufesten är i full gång men vi håller oss utanför grindarna. Middag, casino och sen får vi se. Ikea är avklarat. Övrig shopping har jag tagit avstånd ifrån. Jag har fått nått antishoppingvirus, verkar allvarligt... Hmm. Ni kan glömma bild idag för jag har absolut ingen aning om hur man gör. Ska se om jag lyckas få upp en rubrik iaf.Kram o ha en skön lördagkväll!

Lóreals korall nr 430



På hand och fot kan man nu skymta en solbränna. Då dags att lägga på lite lack!

Blev förresten en toppendag vid havet idag!


Dagen idag, onsdag



Nu är det som det ska vara. Det är varmt, varmt varmt! Lite trollväder idag men vad gör det? Vi har ätit middag på balkongen. Jag har bakat så att det blev ännu lite varmare i köket. Kvällspicknik vid  älven. Och visst utstrålar jag verkligen semester och ledighet med korgen jag köpte i Antikgaraget i söndags??


I ugnen på 200 grader



Leilas Cupcakes i mina glada formar. Äppel- och kanelmuffins med crumble.

Götta!


Muller muller

Det var inte så jättefestligt just då men så här i efterhand kan man småskratta åt den panik som utbröt på Bettnässand idag. Kände några regndroppar men som vi i det längsta ignorerade, sa att vi skulle börja förbereda för flykt och i samma stund orden uttalades var det försent! Det öste ner, öste!! Inatt åskade det och inte av den lilla kalibern. Det sköts även några blixtar.. rätt nära var det också! Inte lika allvarligt som ovädret som var förra sommaren vilket jag aldrig kommer att glömma. Då var jag livrädd. Nu var jag medelrädd.

Nu är det varmt som f-n. I min takvåning var det 30 grader. Där går det inte leva , tro mig!


RSS 2.0