Inför tolvslaget

Man har allt gått på lite spänn nu så här dagarna innan nyårsafton. En beräknad bäbis kan lika väl komma och överraska nån vecka tidigare. Nu är det 14 timmar kvar och jag tror att vi tar oss över tolvslaget. Idag ska jag packa väskan och sen är det fritt fram att komma. Hoppas den är som sin mor. Oftast punktlig, sällan för tidig, sällan för sen!


BM-besök

Jo just ja. Besök hos barnmorskan idag. Det var inte vår ordinarie morska, hon var fortfarande ledig men det gick bara fint ändå. Hon var väldigt imponerad över mitt Hb som stigit under den här tiden och förbluffad över mitt låga blodtryck. Hjärtljuden på den vakna bebisen var idag 136. Hon tyckte absolut att jag skulle packa väskan klar och plita ner förlossningsplanen. Hon gissade på 40+ 2 dagar och att det skulle starta med värkar pga växande halvmåne den veckan. Intressant...

Rött eller svart?Vi spelade traditionellt kortspel när mamma o pappa var här. Pass eller spel? Skulle jag ta 7 stick tillsammans med farsan på den här handen? Neee. Här blev det pass. Det var en jämn kamp som vi tilllslut förlorade.


Köket förstDe röda tomtarna och gardinerna har gjort reträtt i köket. Byter om till svart och vitt och ett par glimmande ljuslyktor på bordet.


Babyn har gått bananas

Ajje! Nu sparkar det och det sparkar hårt. Försöker kanske ta sig ut. Inte riktigt koll på vilken väg verkar det som. Men fötterna sparkar upp och åt sidan så huvudet verkar vara i rätt riktning. Hämtade vagnen idag så nu ska jag kolla in och lära känna den!
Höggravid i allra högsta grad

Som ni ser idag är det 17 dagar till beräknad förlossning. Det märks o känns. Idag rev jag ner ett glas i en butik på stan pga min omkrets. Det gick inte sönder som tur var. Kan inte gå vidare långt utan att ryggslutet stelnar och kan inte sitta rak eftersom magen är stenhåård. Imorgon åker vi nog och hämtar vagen och köper en badbalja. Efter det så packar jag BB- väskan o sen lägger jag mig på soffan. Inga större ansträngade aktiviteter innan tolvslaget på fredag. Jag ska föda en 2011 bäbis.

JulfridLugn o fin. Inget snöfall, ingen arktisk kyla, ingen stress. Bara ljus, julgran, chokladbitar o en o annan latte.

Årets klappar... går i rött och vitt!


Överslagsräkning på Lill-IcaDet är fantastiskt jävla skönt att ha ica så nära, två minuters promenad ungefär. Fast idag höll jag på att få betala för två paket socker ist för ett så då blev jag lite sur, men jag la märke till det innan hon slog ut kvittot för jag skulle bara ha tre saker. Har hänt en gång förut oxå då jag fick med saker från notan för mannen framför. Så fastän man inte vill kommer man väl sakta men säkert att bli den kärring som läser kvittot innan man lämnar butiken.

Änglar finns...i alla fall i vårt fönster.

Å ena sidan...ser det ut så här på bild. Nästan så att man inte anar nått. Men gå ett kvarts varv runt...haha


SvimningsförsökBarnmorskan idag. Allt som mättes var bra. Hon tryckte på magen för att lokalisera kroppsdelarna, rumpan åt vänster o fötterna åt höger. Mitt i allt så börjar mamman kallsvettas, må illa och känna sig extremt svimfärdig. Liggande på rygg med ett barn som antagligen la sig på stora kroppspulsådern och ströp blodtillförseln kändes sådär. Fick lägga mig på sidan o dricka vatten och komma tillbaka till normaltillstånd. Hjärtljuden tickade på i 141 slag i minuten. 4 veckor kvar...

karrakarramellerKola med polka. Har inte smakat av ännu men jag gillar kola o jag gillar polkagrisar så jag hoppas resultatet blir därefter!


KrispigtKallt. Snökristallerna bara spretar ut från grenarna på träden. Otroligt fint! Men man får ta sig ut innan innan kl ett, annars vandrar solen tillbaka.SpeldosanDen här bäbisen gillar att vara vaken... Testar att spela lite speldosa o se om den kan komma till ro, eller börja vänja den iaf.


En liten säng till en liten personFixat lite inom de 4 väggarna. Kontrollerat att sängen är i sin ordning. Det var den!

Test av rengöringsmedel

http://svtplay.se/t/102796/plus

dra fram till 44 minuter... intressant!

I profilHemma idag med magen och nya varma tofflor. Tvättar upp småkläderna, mini hejar på med sparkar från insidan!

Nu blommar lökenInte ofta man kan se knoppar och blomster där jag är ansvarig för växterna. Måste vara för att mamma la sin hand o planterade den här fina Amaryllisen!

Just nu

...försöker bäbisen att tränga sig ut genom magen.. typ vid naveln. Eller också vill den göra oss påminda om att det inte är länge kvar nu.. inte länge alls. Meddelandet lyder: tvätta upp mina kläder, hämta min vagn, sy det du ska, köp hem lite blöjor och det andra som saknas, träna på att andas och att slappna av för jag kommer inte att komma ut obemärkt. Pappa och morfar ( blivande) har iaf fixat en skiva inne i badrummet där ditt skötbord ska ligga och jag har klätt några korgar med mitt nya favorittyg, rutigt för att försöka ha ett organiserat kaos på skivan i framtiden, har redan nu sett hur praktisk den är att lägga ifrån sig saker på...
Glömde

I fredags hände det som jag väntat ska hända. Glömde visakortet i dosan på apoteket. Har i någon butik fått veta att det inte går att glömma eftersom dom inte får ut nått kvitto innan man tar ut kortet. Men så verkar det inte vara överallt eller så  for hon fram med osanning. Tur iaf att vi inte hann så långt, bara utanför så kom expediten och sprang ikapp oss. Tur d!

En mus i vårt husJa jag får då ont i handen när man sitter o klickar på rutan bara. Köpte en liten mus med sladdvinda som får hänga på sidan. Skönt!

Apoteket is the shitHar börjat handla lite nödvändigheter till den lilla. Hade hjälp av Carra o Vilgot på Apoteket idag. Tandborstarna är till föräldrarna!


RSS 2.0