Julgodis

God, enkel och snabb att tillverka!

Chokladkola (ca 75 st)

5 dl mjölk
2.85 dl socker ( 250 g)
1 dl sirap
2 msk kakao
75 g smör
1 tsk vaniljsocker


Blanda mjölk, socker, sirap och kakao i en kastrull och låt det koka till en simmig lag, ca 30 minuter.
Tillsätt smör och vaniljsocker och låt det koka kraftigt igen- rör då och då- gör knäckprovet. Häll upp massan på ett bakplåtspapper, bred ut och låt den svalna. Skär eller klipp bitar och rulla in i papper. Alt. häll upp i knäckformar.

Tips från mig...

Jag brukar koka i stekpannan, första koktiden blir då 15-20 minuter, sikta kakaot så slipper du klumpar, röra, röra, röra och nästan det viktigatste av allt....Glöm inte kolan orullad i kylen och kom på det just innan läggdags för det tar en stund att rulla.

1 december imorgon

1 december... Adventskalendern startar, Coop startar sitt nya återbäringssystem och vårat område startar med det här. Matavfallsåtervinning, och som jag väljer att kalla det, kompost. Har ni också sånt här?

Ladda järnetJo jag är en sån som gillar blodpudding. Apelsinen utgav sig på ica för att vara en blodapelsin, men det var inget man utan skal kunde se med blotta ögat. Lite sur var den men ska väl hjälpa till att ta upp järnet ännu bättre... 

Hjärtan till hjärtatHan tyckte det var tomt i fönstret ovanför ljusstaken så jag köpte de här hjärtana på Mias idag. Bästa butiken så här kring jul! Annars har dagen innehållit hotellfrukost på plaza, mingel på skyltsöndag, powernap efter middagen, glögg o pepparkaka. Nu valet i ensam mamma söker, sen inte så mycket mer...

Hoppas ni haft en mysig 1:a advent!

FredagsmysDet är "bara" fredag men stjärnan lyser redan klar!

BullaNågon gillar att fika och det är ingen mindre än jag...Dessa kan jag väldigt varmt rekommendera!

Kaffe 14.00Det är som najs att vara hemma o få ta en fika mitt på dagen. T är oxå hemma, sjuk men på bättringsvägen så då har jag nån att fika med! Nu ska jag ge mig på en deg...

Noppor!!Dom må va små men hatet jag känner är oerhört stort! Den här tröjan har jag haft 3 gånger, nu råkade just dom här vara på magen men jag tror inte det bara är för att magen sticker ut utan för att det helt enkelt är skitkvalitet.
Akryl undviker jag i det längsta. Den här tröjan var 100 % viskos. Viskos är lurigt, ibland funkar det, ibland inte. Här gjorde det det inte. Näe hörni.. bomull is the shit.

53 dagar

I informationen till vänster kan man nu läsa att det är 53 dagar kvar till beräknad förlossning och att det kommer att bli kaaaaaaallt! Idag är det vilodag, Tobbe är förkyld och jag är seg. Kanske måste försöka ta mig ut o ta lite luft innan det bli mörkt .. igen.


KickerIbland slår det en mer på riktigt än nånsin... det är verkligen nån därinne, som snart kommer att komma ut. Och sen vart den kommer att komma ut ska man nog inte tänka nått närmare på.

Äggklocka och tätningslisterHar insett att jag inte är en normalduschare, jag är mer som två tonårsbarn som glömmer tid och rum och skulle kunna stå i princip hur länge som helst i hur varmt vatten som helst. Den sanna verkligheten kan vara så att det är jag som orsakar våran höga elräkning men tanke på allt varmvatten jag värmer upp. Det i kombination med fönster o dörrar som är dåligt tätade kan alltså vara orsaken till jag inte ens vill veta vad det står på fakturan från Umeå Energi. Så nu ska vi se om två små saker kan bidra till någon förändring...


Hemma!Nu är vi alltså hemma, jag o magen. Hela dagarna. Otroligt skönt det ska bli att bara vara o fixa iordning inför ankomsten, nedkomsten eller vad man nu säger. Hjärtljud i måndags var 147 slag/minut.

ProjektSka sy en grej.. hoppas det går som jag tänkt!

Minigrejer till miniEtt par jeans, jättemjuka o fina, små små sockar och en liten, liten mössa

Antar en utmaning

Jag har inte så mycket om att skriva om idag annat än jag hade senadrag i båda vaderna inatt, på utsidan, samtidigt. Ja men fy fan va ont det gjorde...

Nu så jag hakar på norrlandslivs inlägg

Den här veckan...

...ser jag hur världen förvandlas till vit

...lyssnar
jag på Gotland-Olles Free Fallin

...läser jag
om smärtlindring

...surfar jag
 runt på dom vanliga sidorna

...äter jag alldeles för lite grönsaker, inte ens mina vitaminer

...dricker jag
kaffe en gång per dag

...jobbar jag
sista veckan.

...måste jag
 egentligen inte ett endaste dugg. 

...bävar jag
för att jag kanske inte kan stänga jackan nästa vecka

...njuter jag
av sparkarna i magen

...skrattar jag
fortfarande åt com hem katten

...tänker jag
bjuda mina jobbisar på fika på fredag!

Skickar utmaningen vidare till

Sofie


Emma

GodmorgonGör en mysig plats i soffan och läser lite mammabok. Bara jag är vaken...o bäbben ( som fortfarande har sin adress i magen)

Kastas

Modet förändras........ och en jävla tur är väl det! Hahahaaa! Varför fanns dom här ens kvar i lådorna? Man undrar ju. Nu gör dom inte det.


Har ni köpt?Hoppas ni oxå har köpt... Vad gör man med det sen? Har man det inte på jackan så hamnar det i allt i allo lådan ett tag tills dess att man kastar det. Nu ska jag i alla fall kasta en massa kläder från en kartong som trängt in sig i lägenheten från garaget. Sen en stund på stan. Gissar att det är söndagsöppet så jag drar vi 12.

Ha en skön lördag, söndag eller vad man nu säger!


Nytt inlägg

Det är korrekt. Jag har vart en sopa på att uppdatera. Men det kan bero på att här är det bara måndag fredag och då är det inte lätt att hinna! Städningen gick också i rasande fart idag. Hängde tvätt medans Tobbe dammsugade, sen var det min tur att skura. Skönt o komma hem imorrn. Måste bara fundera ut nån fredagsmiddag.. förslag?

RSS 2.0