Semester

Nästan inget är sig likt under semestern.. förutom att jag är nästan lika dålig som vanligt på att uppdatera den här sidan.
Vad ska jag skylla på, att det äntligen är sommar!! och att jag har fått umgås med min syster live den senaste veckan istället för på datorn. Jag sammanfattar med några stödord vad vi har gjort så kan ni fylla i resten av texten själva... EN STOR SOL ( har varit genomgående för veckan) Bettnäs, Invito, Rex, Umeplajjan, Maxim, Glass, Lobbyn. Har med andra ord känt lugnet på olika offentliga platser. Igår körde golfen hem till mamma och pappa igen efter att ha hämtat upp Hasse på flyget. Fick åter äta mammas mat och umgås med släkten. Idag åkte jag tåg tillbaka för att hinna umgås med Eva innan hon säger Goodbye...

Jag skulle kunna skriva en helt inlägg om att åka tåg, men jag nöjer mig med att säga att idag var jag inte road. Inga sittplatser lediga förrän efter Vindeln, så ini ******* varmt samt spritångor från svettiga människor. Sen lärde jag mig även att det är 70 kr dyrare att betala direkt på tåget än att boka på internet, personligen tycker jag att jag borde fått 70 kr i rabatt eftersom jag inte ens fick en egen stol.

Jag lägger ut lite bilder o fler på fejsbooken sen. Ska sova några timmar i min 140`s säng innan Sofie o Hasse kommer och förpassar mig till soffan. Hej så länge och glöm inte att  passa på att vara ute på kvällarna. Mörkret är på gång.

Pöss

        


HembesökHar varit hemma ett par dagar hos mamman o pappan. När jag är hemma sover jag obegränsat o äter även så. I ett stort kök som hemma kan man göra stora bak och andra goda saker. Bullar av en liter, mormorssaft och PALT! Mamman har varit dålig på att leverera palt på sista tiden men när hon hörde att jag brukade köpa denna mat blev blev hon förfärad och det tog även fart baki pappan som sprang ut och hämtade potatis, skalade, kokade, pressade och sen fick mamman lära upp mig. Onsdag åkte vi på loppis, i en liten liten by som heter "Hej" . Rätt nöjd på vägen hem med några trevliga fynd. 3  tavlor, glasasietter, en gammal kakburk mm . Mest nöjd är jag nog ändå över halsbanden för 10 kr styck!

         


Väderblogg?

Kanske borde jag göra om min blogg till en sådan eftersom det är det jag fokuserar mest på dessa dagar?!
Idag har vi haft en fin dag, åkte upp till Nydala, gräsmatta och en sol som till en början gömde sig bakom diset men sen kom fram och steke på bra i ca 4 timmar. Tog en promenad kring sju, var inte lika varmt då kan jag berätta. Nordanvinden fick mig frusen och den röda färgen att nästan omvandlas till blått! Till sist frös jag så mycket att jag var tvungen att omvandla promenaden till en löptur för att inte frysa ihjäl!
Hissar solen och Mange som bjöd på tårta och glass till kaffet idag, men dissar att vi fortfarande inte haft en ljum sommarkväll :(

   


Not hot

Kom precis hem från en kvällspromenad, frågan när jag gick var inte om man skulle ta en långärmad tröja på den andra långärmade utan om jag även skulle ta vantar. Jag valde att gå utan men jag hade gärna haft! Idag var det min första riktiga semesterdag om man inte räknar med helgen. Helmulet vid uppvaknandet imorse kl 9 men molnen drog snabbt bort. Klart man har längtat till havet så jag och andra tillgängliga tjejer tänkte göra ett besök på Bettnäs! Visade sig vara ett galet beslut, ju närmare vi kom desto tätare blev molnen och när vi kom på parkeringen var vi nästan beredda på att se några regndroppar. Vi vände tillbaka till solen. Gjorde ett försök i Stöcksjö. Det blåste galet mycket o vindarna var inte dom varma. Skinnet knottrade sig om man inte låg tätt intill marken. Carra var modig och köpte en glass, jag värmde mig på kaffet och drog på mig byxorna. När tom Lundberg frös var det dags att åka hem. Väl tillbaka i stan insåg jag att varmaste platsen för dagen var bakom mitt eget hus. Självklart är jag evigt tacksam att det inte regnar men god, ge oss värme!!!

Helgen har dock varit varmare... På Rex dansgolv var det i helgen olidligt varmt, Solen lyste oxå på oss när vi åt lunch i parken i lördags.

Stor kram och tack alla inblandade för en trevlig helg!

      

Ljus i tunneln..

.. eller i alla fall lite blått på himlen tycker jag mig se nu här på onsdagkväll. Två arbetsdagar kvar, något som har låst sig i vänster axel ( om inte håller jag på att bli halvsidesförlamad) . Eve o Johannna gjorde ett bra filmval ikväll, Love in Manhattan. Även denna film bjöd på romantik och gråt!

Puss och kram!
 
 


4 dagar kvar ...

till semester!! Jiha! Väntar fortfarande på att värmen ska komma och att man inte behöver dra på sig vantar på kvällarna... Har tagit upp skrivbordet som fick ny färg förra veckan, det gamla går bra att komma och hämta om det är någon som är intresserad. O vet ni vad? Nu har har jag snart läst ut Stieg Larsson första, imponerad Eve Wilder? Grattis till Hasse som har födelsedag idag, Jenny o Fredrik som har fått en liten flicka och Danne som gifte sig helgen som gick!

   

Mera matpratSommaren är ju en tid då man äter saker som inte brukar förekomma under resten av året. Grillat gissar jag är en favorit bland oss alla, surströmming ska ätas minst en gång per år, Idag har jag gjort våfflor ute på balkongen eftersom jag tycker att oset förpestar lägenheten länge länge. Sylt o glass blev det till och som efterrätt en med strösocker på!

Goda saker att äta

Min pappa frågar alltid när han besöker mig och ska dricka kaffe på morgonen om jag har några digestivekex. Svaret är alltid nej för har jag hemma så äter jag alltid upp...men igår var jag tvungen att köpa fastän min pappa inte är på väg hit. Så nu ikväll ligger jag på golvet, lyssnar på Ronan och bloggar med ett kopp te och några kex...
Andra goda saker som man kan äta är Club Sandwich på Lottas, grillat på egen grill, hamburgare på Max o smörgåstårta. Det bästa, eller nu när jag ser det på print. det värsta är att jag har ätit allt detta här i helgen. Men en viss Jonas sa en gång.. " Gud va roligt med tjejer som äter" något som de här flickorna alltid har gjort och kommer att göra i framtiden, i alla fall jag... tydligen...

Om ni undrar varför jag ligger på golvet och skriver ikväll så är det för att jag skruvat ner mitt gamla skrivbord och ska ta upp det gamla nymålade imorgon!

Annars har det bara vart bra i helgen. Lottas , Bishops och O´learys i fredags, jobbat lördag o sen fest och Rex som kommit igång med sin högtid, Sommaren!

  Mycket att välja på.. allt från kaffe till Minttu    


RSS 2.0